De voordelen van online boekhouden

Heb je ook weleens het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dat heb je zeker als je je bezig moet houden met je boekhouding, alles weer op orde krijgen voor de belastingdienst want ja, je wilt voorkomen dat je aanslagen krijgt voor dingen die je vergeten bent in te vullen. Vroeger was dat natuurlijk heel omslachtig, alles ging met de hand. Van alles moest er bewaard blijven en dat voor een aantal jaren.

Mappen vol met papierwerk stonden ergens op een zolder of kelder te verstoffen. Je weet misschien nog wel bij de jaaraangifte dat je of zelf door een hele papierbundel heen moest of dat je met een zware doos vol papierwerk naar je boekhouder ging om alles uit te leggen en over te dragen. Daar ging heel veel tijd en energie inzitten die beter anders besteed kon worden.

Leestip: boekhouder Elma over online boekhouding vergelijken

Alle voordelen even op een rij

Tegenwoordig gaat alles veel makkelijker. Of je nou wel of geen boekhouder in de arm neemt, we doen het nu online. Je hoeft niet meer speciaal een boekhoudpakket bij de speciaalzaak te kopen, want online kun je heel makkelijk een programma downloaden en ermee werken. Wat zijn zoal de voordelen van het online boekhouden:

  • Waar je ook bent, overal heb je toegang tot je boekhouding mits je online bent.
  • Je hoeft geen overtollig papierwerk meer te printen en op te sturen zoals je facturen. Je maakt de factuur namelijk online en deze verstuur je dan meteen naar de desbetreffende persoon.
  • Als je een boekhouder hebt kan deze ook met hetzelfde programma werken als waar jij mee werkt. Nu hoef je niet onnodig bij hem of haar langs te gaan of uren aan de telefoon te zitten om het een en ander uit te leggen. Je kijkt samen in hetzelfde programma en je kunt issues gewoon vanuit kantoor of thuis oplossen.
  • Er wordt met de juiste programma’s een back-up van je gegevens gemaakt zodat als er iets gebeurd, je altijd bij je gegevens kunt en je niets kwijtraakt.

Uitgelicht: nog meer hulp boekhoudprogramma’s vergelijken

Zo kan het toch nog leuk worden

Boekhouden of je administratie bijwerken zal misschien niet iets zijn waar je veel plezier aan beleeft en het is een van die dingen die je niet kunt verwaarlozen. Maar als je het online kunt bijhouden dan bespaart het je heel wat tijd en geld. En als je het juiste programma kiest, dan kan het van een last veranderen in iets positiefs!