Waar haal jij jouw accountant vandaan?

Het vinden van een accountant kan lastiger zijn dan je denkt. In dit artikel vertel ik meer over mijn zoektocht naar een accountant en zal ik je bewust maken dat het niet altijd makkelijk is. Lees verder en kijk hoe ik het aangepakt heb.

Laat meerdere offertes opzetten

Ik maakte de stomme fout om direct met de eerste beste aanbieder in zee te gaan. Dit is niet bepaald verstandig. Ik zou je willen adviseren om met verschillende accountant bureaus in gesprek te gaan en bij een stuk of 5 een offerte aan te vragen. Ook kan het vaak slim zijn om referenties aan te vragen, omdat dit wat zegt over eerdere klantervaringen. Het beste is natuurlijk als je iemand kent die ervaringen heeft met een specifiek accountantsbureau. Hij of zij kan jou dan vertellen of het een geschikte accountant is of niet.

Verder raad ik je aan op je gevoel af te gaan. Bij de offertes die je krijgt zou het niet alleen om het geld moeten draaien. Je geeft een accountant namelijk het vertrouwen dat hij inzicht krijgt in al jouw gegevens van jouw bedrijf. Dit is nogal wat en daarom is het verstandig om op je gezonde instinct in te gaan. Alhoewel deze niet altijd de waarheid vertelt, zit het meestal wel goed.

Zelf heb ik zaken gedaan met financieel adviesbureau waar ik zeer goede ervaringen mee heb. Overigens zou je ook op deze website over administratie kunnen kijken waar veel informatie staat over het vinden van een geschikte accountant.